Det er lokalt, infrastruktur bliver til velfærd!

Det er lokalt borgere har mulighed for at deltage i den Demokratiske Proces.
Vi skal involvere os for at få indflydelse:
Fra KlageDemokrati til ProcesDemokrati!

AarhusLokal.dk foreslår nedennævnte til fremme af borgerinddragelse i de enkelte lokalområder.

Forslag nr. 1
Byrådet forpligter involverede forvaltninger og/eller politikere til at offentliggøre visioner/oplæg til de projekter, forvaltningerne vælger/pålægges at bruge ressourcer på til fremtidig lokal og kommunal udvikling.
Hvert år i forbindelse med budgetvedtagelsen evalueres og forbedres forslaget i samarbejde med de enkelte forvaltninger.
------------
Forslag nr. 2:
I de enkelte lokalområder skal Fællesråd; ad hoc ProcesKoordinatorer og/eller individuelle berørte borgere sammen med aktive medborgere kunne invitere beslutningstagerne - bygherrer, forvaltninger og politikere til dialog. Hvis >x % har tilkendegivet interesse, skal det kommunale system være behjælpelig med digitale- eller fysiske lokaler til borger- og dialogmøder.
>x% fastlægges hvert år ved budgetvedtagelsen.
-----------
Ad hoc ProcesKoordinatorer er personer i de respektive lokalområder, som har en særlig interesse i de forandringer/forbedringer, som er på vej i lokalområdet. Projekter på vej kan findes på deltag.aarhus.dk

I hvert lokalområde etableres Et Digitalt Forsamlingshus, som skal være tilgængeligt for lokale 24/7. På annoncerede tidspunkter kan en ProcesKoordinator tilbyde at stille sig op på ølkassen for at uddybe og gå i dialog om det emne, den pågældende ProcesKoordinator har sat sig i spidsen for. .
AarhusLokal koordinerer lokale ProcesKoordinatorer, så de i Det Digitale Forsamlingshus kan invitere lokale medborgere til fakta og dialog om aktuelle forslag.
Hvis tilstrækkelig opbakning fra lokale medborgere, kan ProcesKoordinatorer invitere bygherrer, forvaltninger og politikere til dialog.
Derved kan Det Digitale Forsamlingshus blive vejen til, at flere engagerer sig aktivt i udviklingen i deres nærområde. Det giver medansvar gennem medejerskab; det giver muligheder for fællesskaber om lokale projekter. Det giver muligheder for de unge forældre, som i deres hverdag ellers har alt for travlt til ellers at deltage i demokratiske processer.


Det er dem, vi skal have fat i. Det er dem, der skal give den demokratiske arv videre til deres børn. Vi skal involvere os for at få indflydelse.  
Fra KlageDemokrati til ProcesDemokrati
Det er lokalt, infrastruktur bliver til velfærd!

Det er lokalt, infrastruktur bliver til velfærd!
Vi skal involvere os for at få indflydelse!

Fra KlageDemokrati til ProcesDemokrati

Nærhed til en folkevalgt kommer ikke af sig selv. Det kan få alt for mange til at opgive at blande sig i de debatter, som kan få stor betydning for hverdagen i de enkelte lokalområder. 

Det er de kun ca. 180.000 – ca. 3% - af den danske befolkning, der bestemmer hvem vi kan få at stemme på til folketingsvalg, kommunal- og regionsvalg.

AarhusLokal.dk vil gerne medvirke til at gøre det tilgængeligt  for alle at deltage i de forhold, som har/får indflydelse på deres hverdag.

I hvert lokalområde vil AarhusLokal.dk tilbyde at organisere ProcesKoordinatorer, som fra sag til sag undersøger, fremlægger og koordinerer de fakta og synspunkter, som vil fremme synligheden i de enkelte områder. Det giver engagement og medejerskab. Et godt område bliver endnu bedre, når flere aktivt deltager og derved påtager sig et medejerskab.

Venlig hilsen - Ole Krabbe Olesen - 22218855 - oko@oko.dk
AarhusLokal.dk blev lagt på nettet den 1. februar 2021.

Det skal være nemt og hurtigt at motivere beslutningstagerne til at tage de lokale hensyn, som gør infrastruktur til velfærd!

AarhusLokal tilbyder plads til indlæg fra alle, der vil deres naboer i de enkelte områder noget godt.
Gå til din LokalBy eller dit LokalOmråde og benyt mailformalaren der til at sende dine kommentarer.
AarhusLokal tilbyder også at sætte forslag/projekter til høring; til afstemning og at arrangere DialogMøder i dit område.
Det er lokalt, det skal være sikkert at cykle til skole, sport, motion, foreningsarbejde og ud i naturen.
Det er lokalt, det skal være nemt at bringe og afhente børn i institutioner. Det er lokalt, vi skal have adgang til kollektiv transport, gode veje, offentlige kulturudbud m.v.